FAQ – Veel gestelde vragen

Wie of wat is NLC’03?

NLC’03 is een voetbalvereniging uit Lithoijen en Lith, die ontstaan is uit een fusie tussen de voetbalverenigingen V.V. Norbert (Lithoijen) en S.V. Litta (Lith). Vanaf 2003 zijn beide voetbalverenigingen onder één naam: “Norbert Litta Combinatie 2003”, kortweg “NLC’03”, verdergegaan. Met meer dan 500 leden en +80 vrijwilligers is NLC’03 de grootste sportvereniging in de voormalige gemeente Lith. De clubkleuren zijn rood met zwart. NLC’03 is gehuisvest op  sportpark “De Akkeren”. Het sportpark is in 1936 aangelegd. In 1980 werd het sportpark door beide voetbalverenigingen in gebruik genomen. Het sportpark wordt ook door handbalvereniging “KPJ Lith” gebruikt.

Lees meer

Wat biedt de vereniging je?

Met uitzondering van de zomervakantie voetballen we het gehele jaar door in teamverband, zie hier het voetbal aanbod, mits het weer het natuurlijk toelaat. Naast trainingen, wedstrijden en toernooien organiseert de club ook diverse activiteiten. Voor de jongste jeugd zijn er in de winter ook mogelijkheden om in de zaal te trainen. Bij de club gaan we sportief en met respect met elkaar om. Dit geldt voor jou, je teamgenoten, je trainer, de scheidsrechters en je tegenstanders. We verwachten dat de ouders hierin het goede voorbeeld geven.

Lees hiervoor het beleid op onze website.

Wat heb je nodig om te voetballen?

Je zorgt zelf dat je voetbalschoenen, scheenbeschermers, een bidon en een sporttenue hebt om te trainen. Kledingkeuze is voor trainingen vrij. Tijdens wedstrijden ontvang je van ons een wedstrijdtenue. Na de trainingen en wedstrijden is er de mogelijkheid om op het sportpark te douchen. Zorg dat je dan ook douchespullen bij je hebt!

Hoe wordt je lid?

Om je lidmaatschap definitief te maken moet je je officieel aanmelden. Dit doe je door het invullen van het inschrijfformulier op onze website. Deze aanmelding is noodzakelijk om een lidmaatschap binnen NLC’03 en de KNVB te kunnen aanvragen en uiteindelijk te kunnen deelnemen aan competitiewedstrijden en toernooien. Download het inschrijfformulier van onze website en mail deze naar ledenadministratie@nlc03.nl . Je ontvangt daarna een bevestiging van ons, dat je ingeschreven bent.

Hoe ziet de organisatie eruit en wie zijn mijn contactpersonen?

NLC’03 heeft een hoofdbestuur en een jeugdbestuur met daaromheen een aantal commissies, zoals de kantine-, activiteiten-, facilitaire-, sponsor- en vrijwilligerscommissie. Hierin zitten veel vrijwilligers, die een taak op zich nemen zoals bestuurslid, commissielid of  staflid. Een compleet overzicht  hiervan is te vinden op onze website. Het aanspreekpunt, voor zowel een lid van de senioren als voor een ouder/verzorger van een jeugdspeler, is de trainer(s) en/of leider(s).  Zijn er zaken die buiten de trainer en/of leider vallen, neem dan contact op met de coördinator van het desbetreffende team.

Welke communicatie- en informatiekanalen zijn er allemaal?

Binnen de vereniging zijn er verschillende communicatie- en informatiekanalen. Op de website is de seizoensgebonden informatie te vinden, zoals de jaarplanning, spelers-,  kleedkamer- en veldindeling, maar ook informatie over de club zelf (beleid, organisatie, ereleden, etc.). Ook voetbal gerelateerde zaken zoals voetbalaanbod, wedstrijdvormen en handige app’s kun je op onze website terugvinden. Via sociale media  (Facebook en Instagram) wordt clubnieuws en -activiteiten gedeeld. Volg deze sociale mediakanalen/pagina’s om georganiseerde activiteiten binnen de vereniging niet te missen! Via WhatsApp wordt team-informatie gedeeld zoals wedstrijden of trainingen die worden afgelast, nieuws, maar ook  was- en rijschema’s. Alle WhatsApp groepen vallen onder een NLC’03 WhatsApp Community, zodat alle appgroepen gegroepeerd zijn. Op die manier kan er belangrijk clubnieuws extra onder de aandacht van alle leden gebracht worden. Als laatste is er nog een voetbal.nl app waarop het gehele voetbalprogramma en de standen gedeeld worden. Hier kun je ook informatie vinden over andere voetbalverenigingen in de omgeving. Deze app wordt beheerd en aangeboden door de KNVB.

Welke activiteiten worden er allemaal georganiseerd?

Binnen NLC’03 zijn er twee activiteitencommissies: één voor de senioren en één voor de jeugd. Die laatste commissie is  onderverdeeld in de onderbouw (O7-O12) en de bovenbouw (O13-O19). Elk jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd binnen NLC’03. Zie de agenda  op onze website. Alle communicatie, over de activiteiten, wordt ook op Facebook en op Instagram gedeeld.  Zorg dat je deze pagina’s volgt. Activiteiten bij de senioren zijn bijvoorbeeld de kantine feesten of een nieuwjaarsreceptie. Bij de jeugd zijn dit onder andere het ouder-kind-toernooi, een nieuwjaar activiteit, 5-12 activiteiten en een seizoen afsluiting. Voor alle vrijwilligers is er een (be)dankavond. Deze activiteiten kunnen niet plaatsvinden zonder de inzet van u als lid van de senioren  of als ouder/verzorger van een jeugdspeler. Trainers en leiders zijn bedoeld voor voetbal gerelateerde zaken. Van u wordt er verwacht om hulp te bieden aan de activiteiten rondom het voetbal.  Klein of groot, iedere hulp wordt gewaardeerd!

Wat wordt er van mij verwacht als senioren lid of als ouder/verzorger van een jeugdspeler?

Er wordt van u verwacht dat u zich loyaal en respectvol opstelt naar de trainers, leiders, bestuur en staf van de club. Er wordt van u een correcte houding verwacht, zeker naar scheidsrechters, begeleiding van de tegenstander en overige betrokkenen. Wij als seniorenleden en ouders/verzorgers dienen onze kinderen en jeugdleden daarin het juiste voorbeeld te geven, ons positief op te stellen en waar nodig elkaar daarin te corrigeren. Hiervoor is een lijst met gedragsregels opgesteld. Deze gedragsregels zijn te vinden op onze website. Zorg ervoor dat u hiervan op de hoogte bent.

Daarnaast zijn er nog specifieke verwachtingen;

  • Als ouder/verzorger van een jeugdlid wordt er verwacht dat u verantwoordelijkheid neemt en betrokkenheid toont voor uw kind en de club. Denk hierbij aan rijden en wassen bij wedstrijden, het aan- en omkleden van uw kind als hij of zij dit nog niet kan, het schoonmaken van de kleedkamer en het handhaven dat er geen telefoons zijn toegestaan in de kleedkamers.
  • Als lid van de senioren wordt er van u verwacht dat u betrokkenheid toont en zich actief blijft inzetten voor de club. Dit uit zich onder andere in het meehelpen met de onderhoudsdagen aan het begin en einde van het seizoen en het ondersteunen van de jeugd als scheidsrechter.

Als laatste, neem uw verantwoordelijkheid als lid van de vereniging, biedt hulp bij activiteiten en zorg ervoor dat u aanwezig bent bij de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Wilt u iets extra’s betekenen, meldt u dan aan als vrijwilliger en stuur een mail naar vrijwilliger@nlc03.nl.

Hoe zit het met afmeldingen of afgelastingen?

Als een training wordt afgelast, wordt dit door de trainer van het team gecommuniceerd. Als er een wedstrijd wordt afgelast, wordt dit door de leider van het team gecommuniceerd. Aan het begin van het seizoen worden er met de trainer en met de leider afspraken gemaakt over hoe en wanneer u zich moet afmelden. Ook kunnen de trainingen en/of wedstrijden door de club worden afgelast (bijvoorbeeld vanwege het weer, of slechte velden). Deze afgelastingen worden altijd via de team Whatsappgroep met u gedeeld.  Voor afgelastingen van wedstrijden is dit ook te zien in de voetbal.nl app.

Hoe, wat en waar training en wedstrijden?

Aan het begin van het seizoen wordt bekendgemaakt wanneer en hoe laat je moet trainen en in welke kleedkamer je team zit. Deze worden op de website geplaatst. Het wedstrijdprogramma wordt bekendgemaakt door de KNVB via de voetbal.nl app en aan de hand daarvan maakt de trainer en/of leider een rij- en wasschema. Hierin staan de aanvangstijden van de wedstrijden maar ook  hoe laat je op het sportpark aanwezig moet zijn.

Wat doet NLC’03 allemaal om een Veilig Sportklimaat te realiseren?

Binnen NLC’03 hechten we veel waarde aan een veilig sportklimaat voor al onze leden. Naast het opvolgen en handhaven van gedragsregels voor zowel spelers als ouders, is het hebben van een VOG (Zie VOG beleid) een onderdeel van het aannamebeleid van vrijwilligers. Daarnaast is er een vertrouwenspersoon binnen de vereniging aanwezig. Bij de vertrouwenspersoon kun je terecht, als er zaken zijn die je liever niet met de trainer(s) of leider(s) wilt bespreken.

Gaan de trainingen door in de winter?

In de winter wordt er vanuit NLC’03 de mogelijkheid gegeven aan de pupillenteams om in de zaal, in Lith, te trainen. De desbetreffende trainer en leider geven aan of ze hier gebruik van willen maken.

Hoe gaat het team indelingsproces?

Check goed de indelingsprocedure, die binnen NLC’03 van toepassing is. Hierin staat uitgelegd wat de voorwaarden zijn van het aanmelden en instromen gedurende het seizoen. In de tweede helft van het seizoen start het bestuur met de indelingen voor het volgende seizoen. Dit is een zorgvuldig proces waar naar alle aspecten van het voetbal gekeken wordt, zoals leeftijd, aantal spelers, sociaal emotioneel niveau, voetbalniveau en plezier. Hierin staat clubbelang bovenaan, gevolgd door teambelang en als laatste individueel belang. De hierin gemaakte keuzes dienen gerespecteerd te worden. De volledige indelingsprocedure is op onze website terug te vinden.

Grote Club Actie en Rabo Club support

Onder het mom van: “Een kleine moeite is een groot gebaar” willen we aan alle leden vragen om op NLC’03 te stemmen bij de jaarlijkse Rabo Clubsupport actie en om samen met uw kind loten te verkopen tijdens de Grote Club Actie. Deze inkomsten zijn veel waard voor de vereniging om nog iets extra’s te kunnen bieden voor alle leden en vrijwilligers.

Goed om te weten.

NLC’03 is meer dan een voetbalclub alleen. NLC’03 heeft een visie om ook een belangrijke rol te spelen in de samenleving voor de dorpen van de gemeente Oss. Dit uit zich in het beschikbaar stellen van de faciliteiten, die NLC’03 tot zijn beschikking heeft, en het ondersteunen van de evenementen op het sportpark. Met verenigingen zoals de Zeskamp, Wandel 3-daagse, KBO-Lith en de Basisschool De Meander heeft NLC’03 nauwe samenwerkingen om de samenleving van dienst te zijn.

Dit alles is niet te realiseren zonder enige vorm van sponsoring en de inzet van vrijwilligers. Voor nu rest ons u, als lid van de senioren of als ouder/verzorger voor uw kind, welkom te heten bij NLC’03. Wij wensen u veel sportplezier op en buiten het veld.